Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Δολοφονική επίθεση στα πλοία της ελευθερίας

ΑΠΟ ΤΟ www.drasivrilissia.gr


Δολοφονική επίθεση στα πλοία της ελευθερίας
Ο Γιώργος Λιερός ανάμεσα στους συλληφθέντες
Ο Γιώργος Λιερός, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «αντίΣΤαΣΗ με τους πολίτες του Χαλανδρίου» -που στις τελευταίες δημοτικές εκλογές εξέλεξε δύο δημοτικούς συμβούλους, είναι ένας δικός μας άνθρωπος. Επανειλημμένα έχει βρεθεί στις εκδηλώσεις της «Δράσης» στα Βριλήσσια. Συχνά οι δυο δημοτικές παρατάξεις έχουν συντονιστεί για ζητήματα της αυτοδιοίκησης. Ανησυχούμε ιδιαίτερα γι’ αυτόν. Όπως και για όλους όσους μετείχαν στην αποστολή. Μαζί του και η Δήμητρα Κυρίλλου, επίσης μέλος της "Στάσης". Ελπίζουμε να γυρίσουν γρήγορα κοντά μας.
Δελτίου Τύπου της πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα
"Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαΐου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.
Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν απροσδιόριστος αριθμός νεκρών (10 έχει παραδεχτεί μέχρι στιγμής ο ισραηλινός στρατός) και περισσότεροι από 30 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.
Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.
Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που αυτό καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος και κακοποιεί έλληνες πολίτες. Έλληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση: να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας, να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ, να σταματήσει τις ελληνοϊσραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία".
http://www.shiptogaza.gr
Η αποστολή
(από το http://www.stasi.gr)
Σχεδόν δύο χρόνια μετά από τον Αύγουστο 2008, οπότε έγινε η πρώτη επιτυχής προσπάθεια σπασίματος του ισραηλινού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, το καράβι για τη γάζα σαλπάρισε και πάλι! Εννέα πλοία, εκ των οποίων τα πέντε επιβατηγά με 700 περίπου επιβαίνοντες προερχόμενοι από περισσότερες από 50 χώρες, και τέσσερα φορτηγά με 8.000 τόνους φορτίου (τσιμέντο, προκατασκευασμένες κατοικίες, άλλα οικοδομικά υλικά, ιατρικό εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό) ξεκίνησαν το ταξίδι με στόχο την ερχόμενη Παρασκευή 28 Μάη να φτάσουν στο λιμάνι της Γάζας. Σκοπός της διεθνούς αποστολής δεν είνα ι μόνο το σπάσιμο της πολιορκίας και η παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας -κυρίως οικοδομικών υλικών για να μπορέσουν οι Παλαιστίνιοι να χτίσουν και πάλι ότι κατέστρεψε με πολεμικές επιχειρήσεις το Ισραήλ, αλλά και η ανάδειξη σε παγκόσμιο επίπεδο της καταπάτησης από ισραηλινής πλευράς βασικών δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων.
Η διεθνής αποστολή, η Freedom Flotilla, συγκροτείται από 6 βασικές συνιστώσες: το «Free Gaza Movement», την διεθνή πρωτοβουλία που τα δύο προηγούμενα χρόνια συντόνιζε τα ανάλογα εγχειρήματα, το «International Committee to Lift the Siege on Gaza», την πρωτοβουλία της παλαιστινιακής διασποράς με αναφορά στον αραβικό κόσμο, το «European Campaign to break the siege of Gaza», την πρωτοβουλία της παλαιστινιακής διασποράς με αναφορά στις ευρωπαϊκές χώρες, το IHH, την τούρκικη μη κυβερνητική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την σουηδική Καμπάνια «Ship to Gaza» και την ελληνική πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα».
Η ελληνική Πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την σουηδική καμπάνια, συμμετέχει στην διεθνή αποστολή με ένα φορτηγό πλοίο και 1.000 περίπου τόνους φορτίο. Τα χρήματα για την απόκτηση του πλοίου και του φορτίου μαζεύτηκαν από οικονομική εξόρμηση στις δύο χώρες. Το πλοίο αυτό, μετά το τέλος της αποστολής, πρόκειται να αποδοθεί στον παλαιστινιακό λαό, για να εξυπηρετήσει τις πρώτες ανάγκες μιας μόνιμης γραμμής θαλάσσιας επικοινωνίας της Παλαιστίνης, από λιμάνι της Λωρίδας της Γάζας, προς τον υπόλοιπο κόσμο.
Ανάμεσα στους Έλληνες εθελοντές βρίσκονται και δύο μέλη της ΣΤαΣΗΣ. Ο Γιώργος Λιερός, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης αντίΣΤαΣΗ με τους πολίτες του Χαλανδρίου και πρώην δημοτικός σύμβουλος και η Δήμητρα Κυρίλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...